Karaman’da yol kenarında yaralı halde bulunan Kızıl Şahin yetkililere teslim edildi.
Karaman’da duyarlı iki vatandaş tarafından yol kenarında yaralı bulunan Kızıl Şahin tedavi ve bakımından sonra Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Karaman’da bir at çitfliğinde işletmeci olan Erdem Sarı ve arkadaşı Onur Gür geçtiğimiz günlerde, Ereğli yolu üzerinde otomobilleri ile seyir halinde iken yol kenarında bitkin halde duran Kızıl Şahin’i fark ettiler. Kızıl Şahin’i daha sonra kendilerine ait çiftliğe getirerek birkaç burada bakımını üstlendikten sonra, yetkililere teslim ettiler.
Erdem Sarı Kızıl Şahin’i buldukları süreci ve sonrasını ise şöyle aktardı;
‘’ Organize bölgesinde araçla seyahat halinde iken, Onur kardeşimle yol kenarında gözümüze çarptı. Yaralı olduğunu düşündük, aracımızı sağa doğru çekerek, kuşun yanına yaklaştık. Kanadında biraz yara vardı, yavru olduğunu fark ettik. Hayvanı tesisimize getirdik. Yaklaşık üç beş gün civarında bakıma aldık, veteriner desteği sağladık. Daha sonra bir araştırma yaparak Orman Su İşleri ile irtibata geçtik. Görevliler geldi kuşu teslim ettik.
Bunlar bazı maddi rakamlar karşılığında, satılıyor, alınıyor ya da avlanıyor. Doğanın dengesini bozmamamız gerekiyor. Ve şunu söylemek istiyorum, hayvanlara sevgisi olmayan bir insanın, insanlara da sevgisi olmaz.
Onun için bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Bu tür durumlarda duyarsız olmayalım ve unutmayalım ki, yaşadığımız dünya sadece bizlere ait değil. ‘’