Yangın bugün saat 14.30 sıralarında Karaman-Ereğli karayolu 5'nci kilometre üzerinde bulunan tır otoparkında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Isparta'dan Karaman'a tır ile meyve getiren Hasan B., aracını tır otoparkına park ederek içerisinde uyudu. Bir süre sonra tırın motor kısmında yangın çıktığını farkeden sürücü, araçtan kendini dışarı çıkarak itfaiyeden ve çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Rüzgarın da etkisiyle alevler bitişiğindeki başka bir tıra sıçradı. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında tırlardan biri kullanılmaz hale gelirken, bitişiğindeki tırın da lastikleri yandı. 

Iğdır'dan kayısı yükleyip Karaman'da aynı tır otoparkında mola veren başka bir tır sürücüsü Ekrem Özyiğit olay anını şöyle anlattı: "Tır yanmaya başladığında arabalardan indik. Geldiğimizde sürücü aracın içerisinde yatıyordu ve çıktı. Biz karlışıklı elimizde sularla koştuk ama o arada zaten tutuşmuştu. Yapabileceğimiz birşey kalmamıştı. İtfaiye de çok çabuk bir şekilde geldi. Yanındaki arabaları çekebildik." dedi.