Sekiz gün önce Konya’da Dünya’ya gelen ve damarlarında kirli kan ile temiz kanın birbirine karışması sonucunda ağır kalp hastalığı bulunan bebeğin Konya’dan Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevki gerçekleştirildi. Burada Çocuk Kardiyoloji Prof. Dr. Hayrullah Alp tarafından yapılan tetkikler sonucunda kalp cerrahisi yapılması tanısına varıldı. Cerrahi yapılabilmesi için akciğer damarının nereden çıktığı ve dallarının durumunu değerlendirmek adına Anjiyo yapıldı. Yapılan Anjiyo sonucunda akciğer damarının yeri netleştirilerek hasta cerrahi operasyona hazırlandı.

Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Karaman’da ilk defa gerçekleştirilen Yenidoğan Anjiyosu’ nu yapan Prof. Dr. Hayrullah Alp’i makamında kabul ederek ilimize böyle bir sağlık hizmetini kazandırdığı için teşekkür etti.

Kurşun yaptığı açıklamada; ‘’ Karaman’ımızda vermiş olduğumuz sağlık hizmetinin kalitesi son yıllarda oldukça hızlı artmaktadır. Hizmet kalitemizin artmasının alanında başarılı doktorların Tıp Fakültesi aracılığı ile ilimize kazandırılmasının etkisi oldukça fazladır. Daha geçtiğimiz yıllarda farklı illere hasta sevk ederken bugün ilimize dışarıdan hasta kabul etmekteyiz. Bu başarı doktorlarımızın ne kadar çalışkan ve branşlarında uzman olduklarının kanıtıdır. Karaman halkımıza bu hizmetleri gerçekleştirirken, sağlık ordumuzun güçlenmesine katkıda bulunan değerli mesai arkadaşımız Prof. Dr. Hayrullah beye teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.’’ Dedi.