Sokaklarda zor şartlarda yaşayan, araba çarpması sonucu tedavi edilen veya sokağa terk edilen yüzlerce sahipsiz hayvan, sıcak bir yuva ve sevgilerini verebilecekleri ömürlük dostlarını bekliyor.

Karaman ve ülke genelinde pet shopların artmasına paralel olarak barınaklarda koruma altına alınan hayvan sayısı da arttı. Barınakta yaşayan bir hayvanı sahiplenmek, ona ikinci bir hayat ve sıcak bir yuva sunmanın yanı sıra, yardıma ihtiyacı olan daha fazla hayvana barınaklarda sığınma imkanı ve yardıma ihtiyacı olan daha fazla hayvana yer sağlıyor.

Karaman Belediyesi Hayvan Barınağında çeşitli nedenlerle sokağa, yol kenarına veya ormanlık alana terk edilen, kaza geçirdikten sonra engeliyle hayata tutunan yaklaşık 150 köpek, sahiplenilmeyi bekliyorlar. Koruma altına alınan köpekler, tedavileri yapılarak sağlıklarına yeniden kavuşturuluyor. Karaman Belediyesi veteriner hakimleri tarafından aşıları, bakımları yapılıp tedavi edilen hayvanlar, daha sonra kısırlaştırılıyor.

Sahiplenilmeyi bekleyen hayvanlara bir yuva bulunulamaz ise alınan bölgeye tekrar bırakılıyor ve kalabalık yerlerde, parklarda, bölge sakinlerince bakılıyor. Ayrıca, Karaman'da çocuklarda hayvan sevgisini artırmak amacıyla öğrencilere yönelik barınak gezileri düzenleniyor.