Ermenek’te ikamet eden ve beyin kanaması nedeniyle Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldıktan sonra, beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı. Bunun üzerine hastanın bağışlanan karaciğer ve böbrekleri Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen Doç Dr. Mustafa Şentürk, Yrd. Doç Dr. Alper Varman ve Organ Nakil Koordinatörü Bekir Pire’den oluşan bir ekip tarafından alınarak organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere Antalya ve Konya’daki merkezlere uzman ekipler eşliğinde nakledildi.

Hastane Başhekimi Doç Dr. Halil İbrahim Taşcı acılı aileye başsağlığı dileklerini ileterek, organ bağışından dolayı teşekkür etti.

Alınan organların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak, onlara ve ailelerine umut olacağını da sözlerine ekleyen Taşcı, “Organ bağışı, organ nakli bekleyen hastaların yeniden hayata tutunması için çok önemli. Biz de hastane olarak bu farkındalığı oluşturmak için tüm çabamızı gösteriyoruz. Ailelere kendi acılarını bir yana bırakıp yaşam bekleyen hastalara umut oldukları için, bu anlayışlı davranışları için tekrardan teşekkür ediyoruz” dedi.