Karaman merkezde ikamet eden 4,5 yaşındaki İnci Kartal,  bir gün ansızın rüyasında korkarak bayıldı.  Ailesi tarafından apar topar hastaneye kaldırılan İnci'nin hastanede kalbinin de durması üzerine kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü fakat uyandırılamadı. Ardından Konya Meram Tıp Fakültesi'ne sevk edilen İnci, 2 ay gibi bir süre burada yoğun bakımda tedavi gördü. Beyni çok yoğun hasar aldığı için yatağa bağımlı kaldı.

Doktorlar, İnci'nin tekrar eski sağlığına kavuşabilmesi için kök hücre tedavisine ihtiyacı olduğunu söyledi. Aile, İnci'nin tekrar eski sağlığına kavuşup yürüyebilmesi için hayırseverlerden ve iş insanlarından yardım eli bekliyor.

TEDAVİSİ İÇİN 3 MİLYON TL GEREKİYOR

Kızlarının tekrar eski sağlığına kavuşabilmesi için devlet büyüklerinden ve iş insanlarından yardım eli beklediklerini söyleyen anne Şeyma Kartal, şunları söyledi;

"Çocuğumuz 4.5 yaşında gayet sağlıklı ve hiç bir sağlık problemi de yoktu. Yaşıtları ile yürüyüp, koşup oynayan bi çocuktu. 11 Mayıs günü gece rüyasında korkarak uyanıp bayıldı ve kalbi durdu. Acil hastaneye kaldırdık ve kalp mesajıyla tekrar kalbi çalıştırıldı. 2 ay Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldı. Beyni çok yoğun hasar aldığını söylediler. Şuanda kızımız yatağa bağımlı yaşıyor. Doktoruyla görüştümtüğümde kök hücre tedavisi yapılabilir dedi. 

"DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Yardım etmek isteyen olursa çok seviniriz. Tedavi masrafları 3 milyonu buluyormuş. Tek başımıza kaldırabileceğimiz bi mebla değil. İnanın ne kadar çabuk toparlanırsa eski sağlığına daha erken kavuşabilir umuduyla herkesten yardım bekliyoruz." Dedi. 

Ailenin iletişim numarası: 0541 261 1339