Karaman’da birkaç firma organizasyonuyla düzenlenen Sinan Akçıl konseri Karaman Henry Jones’te gerçekleşti. Sevilen sanatçı  ve söz yazarı Sinan Akçıl birbirinden güzel şarkılarını seslendirirken coşkulu hayranları ise yalnız bırakmayarak şarkılara eşlik etti. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Akçıl Karaman’lı vatandaşlara ve öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı. Henry Jones’te gerçekleşen konser öncesi kısa bir konuşma yapan Sinan Akçıl’ın ‘’ Karaman 15 Temmuz Darbe girişiminin önlenmesinde büyük bir rol oynamıştır. Böyle güzel bir şehirde bu güzel insanlarla olmaktan çok mutluyum ve gurur duyuyorum.’’ Demesi dikkatlerden kaçmadı. Konser öncesi sanatçı Akçıl'a Karaman Belediye Spor forması ve atkısı hediye edildi. 

Konser Öncesi  Ulusal ve Yerel Basınla Bir Araya Geldi. 

Konser öncesi Karaman Grand Otel’de basın temsilcileriyle bir araya gelen Sinan Akçıl; ‘’Karaman’ı ve insanlarını çok sevdim, 3 gündür buradayım ama fazla gezme fırsatım olmadı. Karaman kültürel ve tarihi mirası ile Türkiye için önemli şehirlerden birisi. 29 yıl önce il olmasına rağmen hala Konya-Karaman diye bilinmesine üzüldüm. Karaman kendi kimliği ile daha fazla tanıtılmalı ve Konya-Karaman etiketinden çıkarılmalı. Bu şehirde çok büyük insanların, akrabalarının mezarı, türbesi, yapıtı var. Karaman’ın tanıtımında Ulusal ve yerel basının etkisinin yanı sıra Emniyet güçlerinin ve Belediyeninde büyük rolü var .’’dedi.

Karaman Belediye Spor’a Oyuncu Sözü 

Karaman hakkında bilgi edinen Sinan Akçıl Karaman Belediye Spor’un Ligde yükselmesi halinde bir oyuncuda ben alayım, Karaman hem spor hem de sanat, kültür, tarih alanlarında da daha fazla tanınsın. Ben Karaman’ın tanınması ve Konya – Karaman kimliğinden çıkmasına elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım.

Bir Daha Geleceğim!

Konser öncesi kuliste kısa bir açıklama yapan Sinan Akçıl;’’ Karaman’ı sevdiğini belirtip bir daha gelip üniversitede de konser vermek isterim. Burdan Rektörümüze çağrı yapıyorum. dedi.

Sinan Akçıl'ın Konser Görüntülerini Karamanguncel.net Facebook sayfasından izleyebilirsiniz.