Karaman Valiliği, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşeceğini bildirerek, ilimizin 1 hafta boyunca da soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini duyurdu.
Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada;
"Bölgemizin bugün (07.03.2022) akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava nedeniyle, hafta boyunca azalarak bölge genelinde mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.
Genellikle yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlaması beklenen yağışların, hafta ortasından itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgemize bağlı illerde önümüzdeki günlerde beklenen hava durumları ile sıcaklık değerleri şu şekildedir: Yağışların, hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur, 09.03.2022 (Çarşamba) günü karla karışık yağmur ve kar şeklinde hafta boyunca aralıklarla etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının, 09.03.2022 (Çarşamba) gününden itibaren hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.
Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir." 

Hava Forum tarafından da aktarılan bilgilere göre önümüzdeki günlerde Türkiye'yi etkisi altına alması beklenen soğuk hava dalgasıyla ilgili korkutan bir harita paylaşıldı. Başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerin de ısı durumlarını belirten haritadaki, Marmara Bölgesi’nin rengi dikkat çekti. 

‘GERÇEK KIŞ HAVASI BAŞLIYOR’
Hava Forum sitesi tarafından söz konusu haritayla ilgili paylaşım da yapıldı. Söz konusu paylaşımda, "Mevsim normalleri sıcaklık kıyas haritasında Türkiye'ye bakın! Kutuplardaki ve Sibirya'daki soğuk hava, o bölgelerden kopup güney enlemlere, Türkiye'ye ve Balkanlar'a iniyor. 10 gün ülkemizde doğalgaz kullanımı tavan yapar. Gerçek kış havası başlıyor" ifadelerine yer verildi.


Başlama-Bitiş Zamanı
07.03.2022 18:00 - 14.03.2022 12:00