Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Açıkgözün açılış konuşması ile başlayan çalıştayda söz alan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç; “Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarımızda proje kültürünün yaygınlaştırılması, 11. Kalkınma Planında da yer alan tüm bireylerin kapsayıcı ve nitelikli bir eğitime ve hayat boyu öğrenme imkânlarına erişimi sağlanarak düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, özgüven ve sorumluluk duygusu ile girişimcilik ve yenilikçilik özelliklerine sahip, demokratik değerleri ve milli kültürü özümsemiş, paylaşıma ve iletişime açık, sanat ve estetik duyguları güçlü, teknoloji kullanımına yatkın, üretken ve mutlu birey yetiştirmek en büyük hedefimizdir.” dedi.

İlimiz sınırları içerisinde yer alan en uzak köyümüzdeki öğrenci ve öğretmenler de, merkezde yer alan tüm öğrenci ve öğretmenler de bizler için çok değerlidir diyen İl Millî Müdür Yardımcısı Kılınç, “Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak her daim öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin yanındayız. Müdürlüğümüz Arge Birimi ve Proje Geliştirme ve Yürütme Ekibi ile Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerimiz için buradayız. Umarız ki yapacağımız bu iki günlük program siz değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ilçelerimize yarar sağlayacaktır. Buradan Arge Biriminde görev yapan öğretmen arkadaşlarıma, Merkez ilçede görev yapan ve alanlarında donanımlı Proje Geliştirme ve Yürütme Ekibi arkadaşlarıma, Üniversitemizden gelerek TÜBİTAK bilgilendirme çalışmasına katılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Doç. Dr. Cihat Abdioğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bize ev sahipliği yapan Ermenek İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüze, bağlı okulumuz Ermenek Anadolu Lisemize de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.”  diye konuştu.

Bilgilendirme konuşmasından sonra çalıştayın ilk gününde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cihat Abdioğlu'nun da aralarında bulunduğu eğitmenler tarafından TÜBİTAK 4004, 4005, 4006, 4007, 2205 ve TEKNOFEST hakkında bilgilendirmeler ve atölye çalışmaları yapıldı.

Çalıştayın ikinci gününde ise eTwinning Projeleri, Erasmus+ Programları, Kalkınma Ajansları (KOP ve MEVKA) hibe destekleri hakkında bilgilendirmeler ve atölye çalışmaları yapıldı. Çalıştay sertifika töreni ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.