Hemoroid, basur olarak da ismi söylenen ve birçok soruna sebebiyet veren makat ve rektum çevresinde meydana gelen bir hastalıktır. Bu bölgedeki damarların sebep olduğu hastalık tüm yaşantınızı etkileyebilecek seviyelere gelebilir.

Başlangıç olarak pek hissetmeyeceğiniz hemoroid rahatsızlığı ilerleyen günlerde yaşayacağınız kanamalar sebebiyle sizi korkutacak bir boyuta ulaşabilmektedir. Hastalar çoğunlukla hemoroid sorununu tuvalette yaşadıkları kanamalar sonucu fark edebilmektedir. Kanamaların olduğu evre ileri bir evre olarak sınıflandırılabilir.

Hemoroid daha çok mesleği gereği sürekli olarak oturması gereken kişilerde sıkça görülmektedir. Temelinde oldukça yaygın olan bir hastalık için tam olarak belirli çevrelerle sınırlandırmamak gerekmektedir. Oldukça yaygın olmasına karşın hastalığı herkes ciddi boyutlarda hissetmemekte daha çok, uzun süreler oturması gereken kişilerde ilerlediği için daha yaygın olarak onlar tarafından hissedilmektedir.

Hemoroid tedavisi olarak ilaçsız, ameliyatsız yöntemler

Yeni fark ettiğiniz hemoroid probleminizi uygulayabileceğiniz bazı yöntemler sayesinde yaşadığınız sorunları kısmen azaltabilirsiniz. Bunun için acıdan olabildiğince uzak durmalı ve vücudunuzun ihtiyacı olacak kadar günlük su tüketimi yapmanız gerekmektedir. Aynı zamanda hemoroid sancılarınızı artıracak bazı besinleri de menünüzden çıkarmanız yaşayacağınız sorunların dozunu azaltabilir.

Hemoroid tedavisi olarak herhangi bir ilaç ve ameliyat gerekmeyen bir diğer yöntem bölgeye sıcak su uygulamaktır. Uygun bir leğenin içini yeterli miktarda sıcak su doldurarak oturmak yaşadığınız sancıları azaltabilir.

Tabi ki bu yöntemler kesin bir tedavi oluşturmaktan ziyade sancılarınızı azaltabilir ve ileri düzey bir sorun için tedavi olmanız gerekebilmektedir.

İleri düzey basurlar için kolay basur tedavisi

Yaşadığınız sancılar için uygulayabileceğiniz basit yöntemler işe yaramıyorsa bu sorunu yine kolay tedaviler sonucuyla aşabilirsiniz.

Lazer tedavisi vb. yöntemler aracılığıyla çok basit bir şekilde ameliyata gerek kalmadan basur tedavisi gerçekleştirebilirsiniz. Basur sorununuzun ilerlediği korkusu endişesine kapılıp panik yapmanıza gerek yok bunun yerine sadece doğru tedavileri araştırıp sorunu en kısa yoldan çözmeye çalışmalısınız. İlerleyen basur probleminizi kullanacağınız lazer tedavisi ya da onun kadar basit olan neolaser yöntemi ile kolayca atlatabilirsiniz. Olacağınız tedaviler yaşadığınız sancılardan çok daha acısız olacaktır.