Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı kız yurtlarında kalan öğrenciler, “Gelin Tanış Olalım, Şehir Gezisi” uyum programı kapsamında Karaman’ın tarihi mekânlarını gezdi.

Karaman’da yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kız yurtlarına ilk kez kayıt yaptıran üniversite öğrencilerine uyum programı kapsamında “Gelin Tanış Olalım, Şehir Gezisi” etkinlikleri düzenlendi.

Hafta sonu düzenlenen günübirlik gezi programında Karaman, Nefise Sultan ve Hatuniye kız yurtlarında kalan üniversite öğrencileri Manazan Mağarası, Taşkale ve İncesu Mağarası gibi kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı buldu. Gezi programı boyunca bol bol fotoğraf çeken öğrenciler, kentin tarihi güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu. 2 gün süren yoğun gezi programının ardından öğrenciler yorgunluklarını ise düzenlenen piknik etkinliği ile attılar.

Karaman’ın tarihi dokusundan çok etkilendiklerini belirten öğrenciler, böyle bir programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, gezi programlarının devam edeceği için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Uyum programı kapsamında üniversite öğrencileri için düzenlenen günübirlik geziler, şehir merkezinde yer alan tarihi ve kültürel mekânların ziyareti ile devam edecek.

GSB Karaman Yurtlarına bu yıl ilk kez yerleşen üniversite öğrencilerini ilk günden itibaren yalnız bırakmayarak sık sık ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda yurtlarımızda ilk kez barınacak öğrencilerimize yönelik uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. “Gelin Tanış Olalım, Şehir Gezisi” etkinlikleri ise bunlardan sadece bir tanesi. Öğrencilerimize yıl boyunca düzenleyeceğimiz sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle destek olmaya devam edeceğiz."