Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genç Araştırmacılar Topluluğu tarafından Yeni Dünya Düzeninin İnşasında Türkiye’nin Rolü ve Karaman’ın Geleceği konulu konferans düzenlendi.

 

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonundaki konferansa; Vali Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmasının ardından Anka Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Hakan Sağlam verdiği konferansta, geleceğimize yön verebilmek için tarihimizi iyi bilmek zorunda olduğumuzu belirterek, tarihini bilmeyen milletlerin ve devletlerin yok olmaya mahkûm olacağını söyledi. Dr. Sağlam, Osmanlı Devletinin geçen yüzyıllar arasında yaşanan gelişmeleri mukayese ederek sürdürdüğü konuşmasında bugün ülkemiz üzerinde planlanan ve oynanan oyunların ancak birlik ve beraberliğimizi koruyarak bozulabileceğini söyledi.

 

Dr. Sağlam, konferansında verdiği tarihsel istatistiklerle 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğunu ve Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar ki süreçleri rakamsal ifadelerle aktardı. Dr. Sağlam, yatırımları ve atılımlarıyla birlikte dinamik ve çağdaş bir ülke konumuna gelen ülkemizin dünyanın yeniden şekillenmesindeki rolünü ve etkisini dinleyicilerle paylaştı.

 

Dr. Sağlam, sahip olduğumuz değerler ve geçmişimizin bize bıraktığı emanete sahip çıkarak ülkemizin her yönden dünyanın en güçlü devletleri arasına girdiğini ve bu sürecin devam etmesinin birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi yaşatarak mümkün olacağını dile getirdi.

 

Konferansın sonunda Vali Tapsız, Dr. Mehmet Hakan Sağlam’a “Kapımız Açıktır Girene Lokmamız Helaldir Yiyene” yazılı bir tablo hediye etti.

 

Vali Tapsız, konferansın çok yararlı geçtiğini belirterek bilgi ve birikimlerini paylaşan Dr. Sağlam’a teşekkür ederek kendilerini Karaman’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Vali Tapsız, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü ve Genç Araştırmacılar Topluluğuna konferansın gerçekleştirilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.