Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Karaman’ın Ayrancı ilçesinde toplanan yardımlar depremzedelere gönderildi.

Ayrancı Kaymakamlığı ve Ayrancı Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına ilçe merkezinin yanı sıra ilçeye bağlı köylerden de destek geldi. Yaptıkları duyurunun ardından kısa sürede 1 TIR’ı dolduracak kadar malzemenin toplandığını söyleyen Başkan Büyükkarcı, ‘’Elazığ ve Malatya illerimizde meydana gelen deprem hadisesinden dolayı oradaki vatandaşlarımız sıkıntı yaşadılar. Üzüntüsünü kalbimizde hissettiğimiz olay üzerine Kaymakamlığımızla birlikte bir kampanya başlatma kararı aldık. İlçe merkezinde anonslar yapılırken, köy muhtarlarımızla iletişime geçerek kampanyaya dair bilgiler aktardık. Yatak, ısıtıcı ve battaniye cinsinden eşyalar hızla birikmeye başladı. Ayrancı merkez ve köylerinden ‘Ne yapabilirim’ diyerek çok sayıda hemşerimiz gerek aldıkları eşyalarla gerekse dualarıyla destek verdiler. Kampanyanın duyurusunun üzerinden çok zaman geçmemesine karşın 1 TIR’ı dolduracak kadar eşya toplandı.

Ayrancılı hemşerilerim bir kez daha; gönül zenginliklerini, sıkıntıyı paylaşma azimlerini, Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimizle aynı üzüntüyü yaşadıklarını muazzam bir şekilde ortaya koydular. Kampanyanın duyurusu yapıldığı ilk andan itibaren ilçenin her noktasında adeta bir seferberlik havası hâkim oldu. Esnafı, memuru, yaşlısı ve genci ile her kesiminden Ayranlılar eşya bazlı yardımlarının yanında imkanları ölçüsünde nakdi desteklerini de gösterdiler. Neticede gerekli eşyalarla doldurduğumuz TIR’ın yanı sıra ilçemizde 45 bin TL para toplandı. Bu vesileyle deprem bölgesinde hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz eder, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Kampanyamıza emek veren, katkı sağlayan, dua eden hemşerilerime, il genel meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Başkan Büyükkarcı’nın konuşmasının ardından yapılan toplu dua sonrası yardım malzemesi dolu TIR, deprem bölgesine doğru yola çıktı.