Karaman Hisar Mahallesindeki yer alan 930 yıllık tarihi Karaman Kalesi’nin duvarlarına yazılan yazılardan sonra Karaman Belediyesine ait tanıtım kulubesi hasar gördü.

BELEDİYE AİT TANITIM NOKTASI CAMLARI KIRILDI

Karaman Belediyesi tarafından kentin bir çok noktasına ‘Karaman Tanıtım Noktası’ metal paravan kulube koyduğu şehrin tanıtımına katkı sağlaması için yapılan kulube gece sarhoş bir sürücü tarafından çarpılarak zarar verildi.

Camlarının daha önce kırıldığı kulubenin ,sarhoş bir sürücü tarafından çarpılarak zarar verildiği öğrenildi carpıp kaçan araç ile ilgili görgü tanığı ve mobese kaydı bulunmadığı belirtildi.

SAHİPSİZ VE KİMSESİZ BİR KALE

Karaman Kalesi surları yapılan restore çalışmaları ile birlikte temizlenmişti, aradan geçen sürede tarihini bilmez kişilerce mesken tutulur hale geldi. Tarihi kale duvarı ,grafiti yapan gençlerin uğrak mekanı haline dönüştü.

Daha önce polis ve zabıta ekiplerinin nöbet tuttuğu mekân da şimdileri ise hiç bir güvenlik önlemi alınmıyor. Özellikle gece geç saatlerde tarihi mekân’a gelen kimliği belirsiz kişiler tarihi mekânın duvarlarına yazı yazıyor.
Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin sprey boyalarla yazdıkları yazılar, tarihi duvarı yazı tahtasına çevirdi.

TARİHİ ESERLERİMİZ KİME EMANET EDECEĞİZ

Renkli sprey boyalarla yazılan yazılar, tarihi eserlere zarar vermesinin yanında, duvar üzerinde kötü bir görüntü ile birlikte yazılan sinkaflı küfürler Karaman’a ilk defa gelen ziyaretçilerde olumsuz bir imgeye neden oluyor.

KAMERALARA İHTİYAÇ VAR

Çevredeki vatandaşlar, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından duvarların sprey boyalar ile boyanmasına tepki göstererek, çirkin yazıların böyle tarihi mekâna hiç yakışmadığını belirterek; Karaman Belediyesinin acilen Güvenlik görevlisi yada Mobese kameraların yerleştirilmesini talep ediyorlar.